Krem z piekła rodem

Niby słodycz, łagodny spokój, aż tu nagle TRACH! Szatańska papryczka chilli!

Krem z piekła rodem to zupa ze smutku. Podobno nie ma żadnych wartości odżywczych w swej czystej postaci, za to pałaszowana z czułością nabiera smaku i walorów 😉

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 1 duża pietrucha
  • 1 jabłko
  • 1 malutka (acz wypalająca twarz) papryczka chilli
  • groszki ptysiowe

Przygotowanie:

1. Warzywa obrałam i potalarkowałam. Jabłko też. Papryczka w drobny pyłek. Zostały wrzucone do garnka z rozgrzaną oliwą w kolejności: pietruszka i marchewki z odstępem 10 min, po nich jabłko po kolejnych 5 min. Na koniec Szatańska Papryczka.

2. Bulion warzywny zakrył dwukrotnie wysokość podduszonych warzyw, co spowodowało szaloną rzadkość zupy, jednakże nie zmianiałam tego wiedząc, że to udziwnienie pasuje do jej szatańskiego charakteru.

3. Blender w ruch. Rozwarstwiona zupa zasypana kulkami gotowa do spożycia.

Z każdym dniem nabierała mocy, została uznana za Najlepszą na Świecie, ale wszyscy dobrze wiemy, że Zg czasem przesadza 😉

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s