Bruschetta z pomidorami i oliwkami

Jejku, mega lubię ciepłe śniadania i kolacje! Jestem zachwycona pomysłem bruschetty, więc wrzucam tu przepis, żeby nie zapomnieć o tym smacznym przepisie :). Smakuje dobrze także bez oliwek, co udowodniła babacia F. :).

bru

Składniki:

– dwa pomidory,

– 10 oliwek,

– duża cebula,

– oliwa z oliwek,

– pół bagietki lub innej bułki,

– przyprawy (oregano, bazylia, pieprz).

Wykonanie:

0. Piekarnik na 180 stopni.

1. Siekam warzywa do miseczki i mieszam. Czasami dorzucam przypraw, a czasami nie. Odstawiam na 10 min, żeby smaki się wymieszały.

2. Pieczywo kroję w kromki. Zwilżam oliwą z oliwek. Nakładam towar.

3. Wypiekam ok 10 min do zbrązowienia.

Można ozdobić bazylią i delektować się smakiem :).

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s