Jaglanka karotkowo – orzechowa

„Gaba! Jestem głodna! Zrobisz coś szybciutko z masłem orzechowym?” JASNE! :)))

serc

Składniki:

– szklanka kaszy jaglanej

– 4 marchewki

– 2 łyżki masła orzechowego

– kilka kropli oliwy z oliwek do podsmażenia marchewki

Przygotowanie:

1. Kaszę zalewam wrzątkiem i gotuję 10 min, do wchłonięcia wody.

2. Marchewę obieram, gotuję w lekko posolonej wodzie i ścieram na tarce. Podsmażam na patelni na odrobinie oliwy.

3. Kiedy karotka jest już całkiem zdatna do jedzenia, dodaję do niej masło orzechowe i łączę z kaszą. Tu w wersji ulepionej w serduszko dla Zo, bo ona docenia ładne obiady swojej opiekunki ;]

Zadziwia mnie dziecięca ekscytacja tym smakiem. Przez dwa tygodnie było na tapecie i nawet mi się znudziło, a jej nadal NIE! Dopiero po moim stanowczym proteście dała się namówić na sprawdzenie innych smaków 😉

Reklamy

3 thoughts on “Jaglanka karotkowo – orzechowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s