Spaghetti z serem pleśniowym i rukolą – level 2.

Spotkania robocze także powinny przebiegać ze smakiem 😉

spa

Składniki:

na 5 porcji:
– 500 g. makaronu spaghetti + sól do gotowania
– Pomidory suszone (paczka)
– Passata pomidorowa (pół słoika)
– litr wody
– 3 ząbki czosnku
– Cebula biała i czerwona
– Papryka czerwona
– Oregano i bazylia po 3 łyżeczki
-Pół łyżeczki pieprzu zwykłego + cayenne
– Rukola

– Ser pleśniowy

– Parmezan do posypania

– Kilka kropli oliwy

Przygotowanie:
1. Do wrzącej wody wrzuciłam makaron i łyżkę soli. Niechaj się gotuje.
2. Na rozgrzaną oliwą patelnie wrzuciłam skostkowaną cebulę i paprykę. Kiedy się podsmażyły dorzuciłam posiekane pomidory suszone i czosnek.
3. Sos. Po podduszeniu pkt.2 dolałam wodę, passatę pomidorową i przyprawy. (Jeśli jest za mało aromatyczny, to także kilka łyżek koncentratu pomidorowego).

4. Po dorzuceniu serka pleśniowego  podduszałam jeszcze 3 min. Na koniec rzut rukolą na patelnię i jemy!

Dorzucenie sera pleśniowego powoduje zserkowanie sosu i wszystko robi się omnomaśne i aksamitne. Doskonale komponuje się z ostrym smakiem rukoli, którą należy włożyć tuż przed podaniem na moment na patelnię lub na talerz, żeby się nie rozpaćkała 🙂

„Pyszności takie że się uszy trzęsły, a system jakości kształcenia wymyślał się sam!” Polecam się na przyszłość!:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s