Wegepita z warzywami

Za oknem szaro i deszczowo, więc śniadanie  ucieszyło nas kolorami.  Zg przyniosła pomysł z wizyty w kebabie wegańskim. Tam podawany był z seitanem. My odpuściłyśmy seitan, więc zostały warzywa na picie 🙂 Pyszne, śliczne, zdrowe i szybkie jadło.

weSkładniki:

– pita (chlebek z Biedronki za 3 zł)

– warzywa, zgodnie z upodobaniami. U nas: papryka, pomidor, ogórek surowy i konserwowy, sałata. (koszt: 4 zł)

– sosy (u mnie majonez, u Zg musztarda, ale przecież w sosach także panuje pełna dowolność)

Można sobie zawinąć jak tortille, można jeść widelcem jak z talerza, można jeść osobno – czyli jak zawsze pełna wolność spożywcza 😉 Poniżej sposoby zawijania tortlilli, wrapów i różnych takich, coby się nie męczyć 😉

sposoby_zwijania_trotilli-crop1

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s