Sałatka Burżujka: fasolka – pęczak – pomidorki – żurawina

Jadłam dziś u T.i Z. mega smaczną sałatkę i postanowiłam o niej nie zapomnieć. Wyglądała wspaniale i nie zawiodła mnie smakiem.

sał

Na zdjęciu piknik w towarzystwie pełnoziarnistego chleba Wasa :).

Składniki:

– kasza pęczak

– pomidorki koktajlowe

– zielona fasolka szparagowa

– pomidory suszone

– orzechy włoskie

– seler naciowy

– pieczarki

– żurawina suszona

Wykonanie:

1. Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Można lekko posolić wodę. Dać jej ostygnąć.

2. Fasolkę ugotować al dente. Dać jej ostygnąć.

2. Selera naciowego, orzechy włoskie i pieczarki pokroić na półtalarki. Pomidory koktajlowe na ćwiartki lub połówki (jeśli są małe), a suszone pomidory na małe kawałeczki. Fasolkę pociąć na krótsze części.

3. Połączyć wynik 1. i 2. + dorzucić żurawinkę 😉

To świetne danie można podawać samo, jako drugie danie. Świetnie sprawdzi się także jako przekąska do pracy lub sałatka podana do drugiego dania. Jest obłędnie smaczna! 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s