Pizza 4 sery z ananasem, kukurydzą i rukolą na francuskim cieście

Naszło mnie na pizzę, ale strasznie nie chciało mi się robić ciasta. Na szczęście w lodówce czekało gotowe francuskie, więc zostało wykorzystane jako spód. Trochę za krótko się piekło, albo było za mokro, bo nie do końca było chrupiące, ale to wszystko nie ważne! To naprawdę smaczna kolacja 🙂 Zdjęcie też niestety podłej jakości, nie oddaje wspaniałości tej potrawy… Wiem, poprawię się ;]

wp-1448643722589.jpegSkładniki: 

  • sery wg uznania (peśniowy niebieski, królewski w plasterkach, wędzony i brie)
  • ciaso francuskie
  • pół puszki pomidorów lub 3 łyżki koncentratu zamias (żeby zmniejszyć mokrość)
  • bazylia i oregano
  • garść suszonych pomidorów
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki ananasa

Przygotowanie:

  1. Rozłożyłam ciasto francuskie na foremce, ponakłuwałam widelcem wszędzie i zapiekłam 15 min w piekarniku w 180 st.
  2. Po wyjęciu wylałam pół puszki pomidorów krojonych, które posoliłam, (czyżby stąd ta mokrość?:P), posypałam oregano i bazylią, a następnie ułożyłam: sery: żółty królewski, pleśniowy niebieski, brie i żółty wędzony, ananasa, kukurydzę i szuszone pomidory.
  3. Wycięłam paski z pozostałego po wykrojeniu kształtu formy ciasta i ułożyłam na składnikach, jak ludzie zwykli to robić na szarlotce (zdjęcie zrobiłam wcześniej, więc nie można ich tu podziwiać).
  4. Wrzuciłam do piekarnika na 35 min i po wyjęciu posypałam rukolą.

Quattro fromaggio może się schować przy tym smaczku 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s