Trufle kakaowo- pomarańczowe

Wegańskie słodycze mogą być naprawdę szybkie w produkcji! Wystarczy blender, kakao, daktyle i skórka pomarańczowa. Gotowi? Jedziemy!

image

Składniki:
Szklanka daktyli niesiarkowanych
Dwie łyżki skórki pomarańczowej
2 łyżki kakao

Wykonanie:
1. Namoczyłam daktyle w gorącej wodzie (10 min)
2. Zblendowałam je ze skórką pomarańczową i kakaem.
3. Uformowałam kulki i obtoczyłam je w kakale.

Są naprawdę bardzo słodkie i super zaspokajają pragnienie słodyczy.

Te jasne kulki powstały z resztek owsianki gotowanej na roślinnym mleku czekoladowym z dodatkiem żurawiny. Zostały obtoczone w popingu z amarantusa.

Jeśli kulki trudno się formuje,to warto zostawić je na pół godziny w lodówce.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s