Zielona pasta z tofu i awokado

Lubię tofu za to, że nie ma intensywnego smaku, więc może łatwo nabyć ten, który ja chcę mu nadać 🙂 Tym razem posłużyłam się awokado i bazylią, żeby je zazielenić oraz czosnkiem i trawą cytrynową, żeby je dosmacznić. Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo:)

pasawo

Składniki:

miąższ awokado

kostka tofu naturalnego (180g)

garść listków świeżej bazylii

ząbek czosnku

pieprz, sól, trawa cytrynowa do smaku

warzywa do wzmocnienia efektu (pomidor malinowy, ogórek małosolny, suszony pomidor)

Przygotowanie:

  1. Zblendowałam wszystkie składniki.
  2. Podałam na kanapce ozdobione ulubionymi warzywami 🙂
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s