Makaron z serem pleśniowym, papryką, cebulką i żurawiną

Obiad z serem pleśniowym po zadługotrwającym obozowym jedzeniu to radość dla podniebienia. Zapach podsmażanej cebulki w połączeniu z papryką pachnie naprawdę smakowicie! Żurawina przełamuje mocny smak sera.

pleśniobiad

Lista zakupów:

mała papryka czerwona

mała cebula (u mnie cukrowa)

garść żurawiny

kilka kropel oliwy

ząbek czosnku

1/3 paczki sera pleśniowego

12 pomidorków suszonych

czarnuszka, pieprz cytrynowy i oregano do smaku

ziarenka do smaku i ozdoby

Przygotowanie:

  1. Pokroiłam i podsmażyłam na oliwie paprykę i cebulkę oraz pomidory suszone.
  2. Dorzuciłam garść żurawinki i czosnek na koniec.
  3. Ugotowałam makaron z łyżeczką soli.
  4. Kiedy warzywa stały się miękkie dołożyłam ser pleśniowy i mieszałam do momentu rozpuszczenia sera.
  5. Dodałam ziarenka i przyprawy już na talerz i zajadałam z uśmiechem.

Łączny czas pracy to ok. 30 min.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s