Jaglanka  z natką i oliwkami 

Kasza jaglanka odśluzowuje.  Jest taka zdrowa,  że oh!  A jak szybko i różnorodne można jej użyć! Same plusy. Dla mnie najważniejsze dziś było szybkie i tanie jedzenie do pracy, stąd kulki z jaglanką. 

Składniki:

Pół pęczka natki

Ugotowana paczka kaszy jaglanej (100g)

7 oliwek zielonych

Sok z połowy limonki

Pieprz,  sól do smaku

łyżeczka płatków drożdżowych (nadają serowy smak i zagęszczają konsystencję) 

Przygotowanie:

1. Blenderem wszystko połączyć,  zlepić w kulki (lub nie)  i zajadać  się z uśmiechem. 

Można też upiec je w piekarniku jak kotlety,  jeśli masz więcej czasu.  Ja nie miałam 😉

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s